zaterdag 10 november 2018

Directrice Transport Blokland-Wijnstein: 'Wij zijn er niet om de bushouders te duperen'

'Bushouders hebben er moeite mee dat zij ineens onderworpen worden aan een controle'

'De aantijgingen aan mijn adres zijn slechts een teken van wraakzucht'


De directrice van Transport van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Joyce Blokland-Wijnstein, weerspreekt, dat haar beleid gericht is op het duperen van de particuliere bushouders. Velen beschouwen Blokland-Wijnstein als een doorn in het oog als het op de ordening van het particulier vervoer aankomt. Maar, de aantijgingen zijn slechts een teken van wraakzucht, stelt zij zaterdag 10 november 2018 in het Dagblad Suriname. 

'Wij zijn er niet om de bushouders te duperen. We zijn ons ervan bewust dat zij kleine ondernemers zijn die ook hun gezin in stand moeten houden, dus ik ga niemand duperen.'

Een van de verwijten die frequent aan het adres van Joyce Blokland-Wijnstein wordt gericht, is het niet laten uitbetalen van de brandstofcompensatie aan bushouders wiens vergunningen door een overmachtssituatie niet zijn verlengd. Veelal wordt dit toegeschreven aan nalatigheid van de medewerkers op het directoraat Transport. 'Het klopt niet dat het ministerie veel tijd neemt om de vergunning te verlengen. De verlenging duurt maar twee weken. We hebben inmiddels alle achterstanden ingelopen vanaf 2009.'

Volgens Blokland-Wijnstein hebben de bushouders er moeite mee, dat zij ineens onderworpen worden aan een controle. Voorheen konden zij namelijk zonder enige hindernis over de brandstofcompensatie beschikken. Thans heeft het ministerie maatregelen in het leven geroepen voor een stukje overzicht en transparantie over de distributie van de brandstofcompensatie, nadat aan het licht kwam dat de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) Srd 1.4 miljoen van de subsidie niet heeft kunnen verantwoorden. Hierdoor ziet het ministerie erop toe, dat alleen de bushouders die over een geldige vergunning beschikken in aanmerking komen voor de brandstofcompensatie.

'Anders worden ze simpelweg niet uitbetaald. We moeten leren om ons aan de regels te houden. En het lukt nu wel. De bushouders zijn zo voorzichtig geworden dat we nu al een heleboel aanvragen voor verlenging van de vergunning binnen hebben gehad voor 2019', aldus Joyce Blokland-Wijnstein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten