zaterdag 10 november 2018

Rechter in Bolivia veroordeelt twee Chinezen tot vier en drie jaar gevangenisstraf voor handel in jaguarhoektanden en -huiden

Zaak tegen Li Ming en zijn partner Yin Lan werd dertien keer opgeschort



Een rechter heeft vrijdagavond 9 november een man en een vrouw van Chinese afkomst veroordeeld tot vier en drie jaar  gevangenisstraf voor de handel in jaguarhoektanden en -huiden. De straf moet worden uitgezeten in de maximum beveiligde gevangenis van Palmasola, in de stad Santa Cruz de la Sierra. 

'De beschuldigden moeten zich houden aan hun opsluiting in de Palmasola-gevangenis (...) de inbeslagname van de in beslag genomen voorwerpen is bevolen', aldus een deel van de gerechtelijke resolutie ondertekend door rechter Juan Coronado en volledig voorgelezen tijdens de rechtszitting.

Li Ming werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en zijn partner, Yin Lan, tot drie jaar voor de misdaden vernietiging van staatseigendom en nationale rijkdom.



Yandery Kempff, directeur van Natuurlijke Hulpbronnen van het gouvernement Santa Cruz, zei dat ze een hogere straf verwachtte. 'We verwachtten een hoge straf, maar wij geloven dat de straf een precedent heeft geschapen', zei hij met verwijzing naar de zes jaar gevangenisstraf die voor dit soort misdaad kan worden opgelegd.



De senator voor Beni Yerko Nuñez was in het publiek aanwezig en maakte een persoonlijke follow-up. 'Na 13 opgeschorte rechtszittingen, keurde de Boliviaanse rechtspraak de maximumstraf voor de Chinese burgers goed. verantwoordelijk voor de marketing van jaguar hoektanden, zullen wij op zoek blijven naar zij die ecocide plegen en wij zullen de toepassing van de wet eisen om straffeloosheid te vermijden', schreef hij op Twitter.



Met het refrein van 'fauna is leven, geen koopwaar' vierden activisten die in het publiek waren de gerechtelijke uitspraak tegen de twee burgers van Chinese afkomst, die in februari van dit jaar werden opgepakt. In hun huis werden in februari bij een inval 185 hoektanden van jaguars en jaguarhuiden, poema's en ocelot gevonden.


(Suriname Mirror/La Razon/Eju!/El Deber/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten