zaterdag 10 november 2018

Nationale Mensenrechtencommissie Mexico, CNDH, beschuldigt autoriteiten van misbruik

Marine en Federale Politie hebben vrouw (25) mishandeld en seksueel aangevallen 

De commissie roept beide entiteiten op om het slachtoffer schadeloos te stellen


De Nationale Mensenrechtencommissie van Mexico (Comisión Nacional de los Derechos Humanos) zegt, dat de marine en de Federale Politie van het land een vrouw hebben mishandeld en seksueel hebben aangevallen, nadat ze zonder huiszoekingsbevel haar huis hadden betreden. 

In een bericht, dat vrijdag 9 november 2018, werd vrijgegeven (zie hierna), stelt de commissie dat het bewijzen had gevonden dat mariniers en politieagenten betrokken waren bij de aanval in september 2013. Er staat, dat de vrouw voor haar twee kinderen werd geslagen en later seksueel werd aangerand nadat ze uit haar huis in het centrale deel van San Luis Potosi was meegenomen.




De veiligheidstroepen ondervroegen de vrouw over de locatie van drugs en wapens door af en toe een plastic zak over haar hoofd te trekken om haar ademhaling te beperken.

De commissie roept beide entiteiten op om het slachtoffer schadeloos te stellen, deel te nemen aan de vervolging van de verantwoordelijken en protocollen toe te passen om soortgelijke handelingen te voorkomen.


(Suriname Mirror/The Associated Press/Twitter/CNDH)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten