donderdag 18 oktober 2018

Weer strubbelingen tussen Matawai van Nieuw Jacobkondre en houtbedrijf

Houtbedrijf Lumprex mag voorlopig niet werken in het gebied

Inwoners Matawai-dorp willen een compensatie van Srd 110.000, binnen twee maanden


Bewoners van Nieuw Jacobkondre in het Matawai-gebied hebben uit ontevredenheid over het optreden van houtbedrijf Lumprex boomstammen in beslag genomen. Een barricade die was opgeworpen, is opgeheven, maar het bedrijf mag voorlopig niet werken in het gebied. 

'Op het moment dat het weer begint met activiteiten, zullen we opnieuw tot actie overgaan en deze keer weten we niet wat het zal worden. Wij willen geen maatschappelijke onrust, want niemand heeft baat daarbij', benadrukt Delano Adams, voorzitter van de actiegroep Feti gi Matawai, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 18 oktober 2018.

Hij wil dat de regering zo snel mogelijk ingrijpt.


In de afgelopen weken heeft de actiegroep drie keer een gesprek gehad met een delegatie van Lumprex en Henk Herrenberg, die namens de regering partijen bij elkaar probeerde te brengen. De onderhandelingen hebben echter geen vruchten afgeworpen.

Volgens Adams houdt het bedrijf zijn poot stijf en weigert mee te gaan met eisen van de dorpelingen. Zij willen een compensatie van Srd 110.000 binnen twee maanden en eisen verder dat het bedrijf bijdraagt aan de ontwikkeling van het gebied.

Lumprex zou Srd 40.000 aanbieden Intussen heeft Herrenberg zich teruggetrokken uit de onderhandelingen. Het bedrijf zou bemiddeling van minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling willen. Ook dreigen de dorpelingen met juridische stappen tegen de regering indien het dispuut niet naar tevredenheid wordt afgewikkeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten