donderdag 18 oktober 2018

Nieuwe arrestaties in Venezuela in zaak mislukte drone-aanslag op president Maduro

Drie gearresteerde verdachten in verband gebracht met uiterst rechts in Venezuela


De Venezolaanse Communicatie- en Informatieminister Jorge Rodriguez heeft woensdag 17 oktober 2018 nieuwe arrestaties aangekondigd in verband met de mislukte drone-moordaanslag op president Nicolas Maduro in augustus.

Oswaldo Castillo alias 'El Capi', Wilder Vasquez alias 'Capo' en gepensioneerd Luchtmacht luitenant-kolonel kolonel Rafael Diaz zijn gearresteerd, zei Rodriguez.



Met deze arrestaties, 'is het meesterbrein achter de moordpartij perfect in beeld gebracht', zei de minister, eraan toevoegend dat de betrokkenen geassocieerd zijn met uiterst rechts in Venezuela. Hij zei dat deze personen ook deelnamen aan gewelddadige protesten van 2014 tot 2017.

'We hebben nu de twee groepen geïdentificeerd en gevangen genomen die hebben deelgenomen aan de poging tot moord', zei Rodriguez, opmerkend dat de onderzoeken zullen worden voortgezet.

Tijdens een openluchtceremonie op 4 augustus ter nagedachtenis aan de 81e verjaardag van de Nationale Garde van Venezuela, vlogen twee drones met explosieven vlak langs de presidentiële tribune toen Maduro een toespraak hield, en ontploften. Maduro bleef ongedeerd, maar verschillende leden van het leger raakten gewond

(Suriname Mirror/Xinhua/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten