donderdag 18 oktober 2018

Britse toerist met 2.1 kilo cocaïne in Brazilië door politie uit touringcar geplukt

'Toerist' was op weg van Porto Velho in het noorden van Brazilië naar Cascavel in het zuiden


Een Britse toerist, die in een touringcar in Brazilië reist, is gearresteerd en beschuldigd van drugshandel nadat 2.1 kilo cocaïne naar verluidt in een koffer met een valse bodem werd ontdekt. De 38-jarige man, wiens naam niet is vrijgegeven, was passagier op een bus die van de stad Porto Velho in het noorden van Brazilië naar Cascavel in het zuiden reisde, toen hij dinsdag 16 oktober 2018 werd overrompeld door een verrassingsinspectie van de Federale Politie.

De bus werd gestopt voor de snelle inspectie op de snelweg BR-174 in Pontes e Lacreda in de deelstaat Mata Grosso.


Twee koffers, die naar verluidt toebehoorden aan de toerist, werden gevonden in het ruim. Een van hen zou dubbele geheime compartimenten hebben.

Onderzoekers beweerden dat de verdachte bekende, dat hij de drugs vervoerde naar de hoofdstad Brasilia, de volgende grote stadstop op de busroute, een reis van zo'n 1.600 kilometer en ongeveer 19 uur.

Videobeelden tonen het moment waarop officieren de voering van de compartimenten in de kleine zwarte koffer wegsnijden waardoor de drugs zichtbaar werd in zwart plastic.

Agenten beweerden dat de would-be vakantieganger, die blijkbaar al zo'n 14 uur had gereisd, ruuim 900 kilometer aflegde, zenuwachtig leek toen ze in de bus stapten en ontwijkend was toen hem werd gevraagd naar zijn motieven om niet door de lucht te reizen.



Hij was blijkbaar ook onduidelijk over welke steden hij tijdens zijn reis had bezocht. Detectives zeiden, dat de 'vage antwoorden' van de toerist en de bezorgdheid hun vermoedens opwekten en hen ertoe aanzetten om zijn bagage grondig te controleren.

De tassen van de verdachte werden uit het laadcompartiment van de bus getrokken en uiteen gescheurd.

'In die tijd vermoedden we dat de echte reden voor de reis van deze man drugshandel was', zei een politiewoordvoerder. 'We volgden een vermoeden en haalden de koffers uit elkaar, want zelfs toen al zijn bezittingen waren verwijderd, waren de tassen nog steeds zwaar. 'Wat we hebben gevonden, brengt ons ertoe te denken dat de Britse burger niet op vakantie was in het land.'

(Suriname Mirror/The Daily Mail/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten