donderdag 18 oktober 2018

Federale Politie Brazilië start landelijke actie gericht op arrestatie mensen achter productie ecstasy

Onderzoek op basis van informatie over aankoop pers voor productie drugs en postzendingen met ecstasypillen via postkantoor in Curitiba


De Federale Politie in Brazilië lanceerde woensdag 17 oktober 2018 Operatie Hipster vanuit Curitiba om de verantwoordelijken voor de productie en distributie van ecstasy in verschillende Braziliaanse staten te arresteren.

De naam 'Operation Hipster' is een niet-zo-subtiele toespeling op het doelwit van de operatie. Sommige verdachten werden gearresteerd en meegenomen naar het Federale Politiebureau in Curitiba, waar ze in hechtenis blijven bij de rechtbank. Ze zouden kunnen worden veroordeeld tot meer dan twintig jaar gevangenisstraf volgens een bericht van Agencia Brasil.

In totaal hadden 25 politieagenten vijf huiszoekingsbevelen en vier tijdelijke aanhoudingsbevelen, waaronder van een universiteitsstudent.


Volgens de Federale Politie begon het onderzoek op basis van informatie over de aankoop van een pers voor de productie van drugs en verschillende postzendingen met ecstasypillen via een postkantoor in Curitiba. De Drug Enforcement Administration (DEA) in de Verenigde Staten heeft het onderzoek en de operatie ondersteund, aldus de politie.

In twee maanden tijd vond de operatie minstens tachtig enveloppen en de huidige bankrekening van de verdachte overtrof R $ 500.000 gedurende een periode van tien maanden. Een Amerikaanse expat die jarenlang in Rio woonde, maar anoniem wilde blijven, legde uit dat de ecstasy en MDMA veel minder voorkomen in Brazilië dan cocaïne. 'Het is lang niet zo gemakkelijk te vinden als [cocaïne], maar het is er als je mensen in de scene vraagt.' 


Vorig jaar nam de politie in Rio ongeveer R $ 35.000 in contanten, bijna 1.500 ecstasy-tabletten en verschillende pakketten van een ander drug bekend als MD (MDMA), ter waarde van ongeveer R $ 80.000, in beslag.

(Suriname Mirror/The Rio Times/Twitter/Jornal do Oeste)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten