donderdag 18 oktober 2018

Ondervoed meisje aangetroffen omgeving Condorstraat-Anton Dragtenweg

Meisje is geestelijk niet volwaardig en heeft waarschijnlijk geen educatie gehad

4-Jarig jongetje ondervoed in Wageningen aangetroffen... - Peuter woont bij zijn moeder (19)


Agenten troffen dinsdagochtend vroeg - na een melding dat buurtbewoners een gillend geluid van een kind hoorden - op een overwoekerd perceel in de omgeving van de Condorstraat en de Anton Dragtenweg werd een zeer ondervoed meisje van amper 10 jaar aan. Dit  meldt het Dagblad Suriname woensdag 17 oktober 2018.

Zij was gekleed in een bruine short en blauwe bloes.

De politie bracht het kind over naar het bureau en daar bleek dat zij niet kan communiceren. De politie gaf haar wat te eten. Nadat zij klaar was met eten, probeerde de politie haar nog aan de praat te krijgen, maar het bleek dat zij steeds met haar handen aan het klappen was.

Zij werd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd voor medisch onderzoek. Daar ging het meisje tekeer en werd afgevoerd. De arts verwees het kind naar het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) voor medische behandeling.

Vanwege haar gedrag lijkt het dat zij psychisch labiel is. Er was geen arts bij het PCS, waarna de politie het meisje heeft overgedragen aan Jeugdzaken. Het vermoeden bestaat dat het kind door haar ouders is verlaten vanwege haar verwarde indruk. Het meisje is geestelijk niet volwaardig en heeft waarschijnlijk geen educatie gehad. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Overigens berichtte de Times of Suriname afgelopen maandag het volgende (!):


Geen opmerkingen:

Een reactie posten