donderdag 18 oktober 2018

Eerste fase ontwikkeling van het mangrovepark bij Rif in Otrobanda, Curaçao, start

(Bron foto: Mangrove City Park)
Sterk vervuilde water in de mangrove zal worden schoongemaakt


De eerste fase voor de ontwikkeling van het mangrovepark bij Rif in Otrobanda gaat van start. De regering heeft twaalf tot dertien miljoen gulden uitgetrokken voor de reiniging van het sterk vervuilde water en de duurzame ontwikkeling van het mangrovebos. Dat is gisteren besloten tijdens een vergadering van de Raad van Ministers, aldus minister Zita Jesus- Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 18 oktober 2018.

Het sterk vervuilde water in de mangrove zal worden schoongemaakt en om verontreiniging in de toekomst te voorkomen, is een verbetering van de infrastructuur nodig. Het gemaal moet worden gerepareerd en rioolwater zal via nieuwe perspompen en pijpleidingen vanaf de Pater Euwensweg in Klein Hofje bij Piscadera uitkomen.

Ook de afvoer van de Hamelbergweg naast het nieuwe ziekenhuis moet op de nieuwe leidingen aansluiten. Daarmee moet in ieder geval een einde komen aan de overlast van stank en muggen.

Eerder dit jaar wees milieu- en recyclingorganisatie Greenforce op het belang van gezonde mangrovebossen, die dienen als kraamplaats voor vissen, krabben en vogels maar ook als bufferzone het water zuiveren en het koraal beschermen tegen schadelijke stoffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten