dinsdag 9 oktober 2018

NPS- en PL-voorzitter staan stil bij onverwacht overlijden VHP-Assembleelid Girjasing (62)

Gregory Rusland: 'Shailendra was een sociaal mens'

Paul Somohardjo: Het overlijden van Assembleelid Girjasing is een zwaar verlies'


De Nationale Partij Suriname (NPS) wenst via voorzitter Gregory Rusland, de echtgenote, kinderen en overige familie van VHP-Assembleelid Shailendra Girjasing te condoleren en veel sterkte toe te wensen met zijn heengaan. 

'Shailendra was een sociaal mens en heeft ook zijn bijdrage geleverd in De Nationale Assemblee als lid van de VHP-fractie. De NPS wenst dan ook de VHP te condoleren met het verlies van deze partijgenoot', zegt Rusland.

De NPS-voorzitter kan zich herinneren dat hij samen met Girjasing als tieners het bestuur van de studente vereniging van het Openbaar Atheneum in 1976 had overgenomen door verkiezingen, waaraan diverse studentengroepen hadden meegedaan. Samen met andere middelbare scholieren werkten zij aan de verbetering van de omstandigheden waaronder scholieren toen moesten studeren.

'Wij zullen hem zeker, vooral in de wandelgangen van De Nationale Assemblee, missen', zegt Rusland.

Voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) vindt het overlijden van Assembleelid Girjasing een zwaar verlies is. 

'We hebben samen gestreden in Commewijne. We zijn strijdmakkers geweest. Mede dankzij hem waren we in Commewijne zeer sterk. Voor ons is zijn heengaan een zwaar verlies', zegt Somohardjo.

'Onderwijs was één van de sectoren waar Girjasing altijd bijzondere aandacht voor vroeg in zijn hoedanigheid van parlementariër. Hij heeft zich altijd fel uitgesproken over de vele misstanden binnen het project Naschoolse Opvang en was er geen voorstander van dat het accent werd gelegd op voeding in plaats van op studieresultaten. Girjasing had ook geen hoge verwachtingen van het jaar 2018, onder meer vanwege de rancune die in 2017 in grote mate plaatsvond, maar ook vanwege een gebrek aan beleid en visie van degenen die het land besturen.'

Over het vertrek van de huidige HVB-leden uit de PL, inclusief Assembleeleden die gekozen waren op basis van hun voordracht als PL-leden, had Girjasing ook een uitgesproken mening. Hij had onder meer gesteld, dat dit niet de opdracht was die het volk had gegeven aan V7, de combinatie waar de PL tijdens de verkiezingen van 2015 deel uitmaakte.

'Hoofdbestuur, partijraad en de structuren van PL condoleren alle nabestaanden met het overlijden van het Assembleelid Shailendra Girjasing.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten