dinsdag 9 oktober 2018

'De heer Girjasing was iemand die krachtig voor zijn mening uitkwam vanuit zijn overtuiging'

Assembleevoorzitster: 'De heer Girjasing heeft een actief leven gehad, mag hij in vrede rusten'


'Het is altijd een moeilijk moment wanneer we mensen moeten verliezen aan de dood. Vooral zijn echtgenote en andere familie wens ik sterkte toe', zegt Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons vandaag, dinsdag 9 oktober 2018, op Starnieuws in reactie op het overlijden van VHP-Assembleelid Shailendra Girjasing (62) gisteren in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, Nederland. 

'De heer Girjasing was iemand die krachtig voor zijn mening uitkwam vanuit zijn overtuiging', aldus de Assembleevoorzitster. Hij was de laatste tijd ziek, maar zodra hij kon, kwam hij naar De Nationale Assemblee. De vlag bij het Assembleegebouw hing gisteren half stok.

De Nationale Assemblee zal Girjasing tijdens een vergadering gedenken. Of er nog andere activiteiten zijn, is afhankelijk van de familie, zegt Geerlings-Simons. Zij heeft de politicus nog gesproken voordat hij naar Nederland vertrok om gezondheidsreden. 'De heer Girjasing heeft een actief leven gehad. Mag hij in vrede rusten.'

Het lichaam van Girjasing vertrekt vrijdag uit Nederland. Dag en datum van de crematie zullen nog nader worden bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten