dinsdag 9 oktober 2018

VHP-delegatie onder leiding van Santokhi naar Dritabiki om 'Liba Krutu' bij te wonen

Santokhi ziet in krutu goed moment problemen bewoners binnenland aan te horen

(Bron foto: VHP)


Een delegatie van de VHP, onder leiding van partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi, is vanmorgen, dinsdag 9 oktober 2018, vertrokken naar Dritabiki om de 'Liba Krutu' bij te wonen. De delegatie is uitgenodigd door de krutu-commissie, ingesteld door de Aucaanse granman Bono Velanti. De VHP zal als toehoorder deelnemen aan de krutu, aldus de partij in een persbericht. 

De delegatie, waarvan ook deel uitmaken ondervoorzitter Asiskumar Gajadien en 2e secretaris Stan Dijksteel, zal worden versterkt met de Assembleeleden Dew Sharman en Djoties Jaggernath. Zij zijn ingedeeld in de delegatie van De Nationale Assemblee.

De VHP zegt ingegaan te zijn op de uitnodiging om uit eerste hand te vernemen wat de binnenlandbewoners als hun belangrijkste uitdagingen zien om zichzelf te ontwikkelen. In discussies in de marge van de krutu zal worden nagegaan hoe de mensen in het binnenland de problemen opgelost willen zien.

Ook is het voor de partij een welkome gelegenheid om alle daar aanwezige granmans van marrons en inheemsen te ontmoeten en de wensen en grieven aan te horen van de binnenlandse gezagsdragers. Het is de eerste keer dat zo'n Krutu van deze omvang gehouden wordt, reden temeer voor de VHP deel te zijn van dit historische moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten