dinsdag 9 oktober 2018

Marciano Armaketo nieuwe ambassadeur van Suriname op Cuba

(Bron foto: NII)
Bouterse beëdigt ook nieuwe ambassadeurs voor België, China en de Caricom


Marciano Armaketo is de nieuwe ambassadeur van Suriname op Cuba. De jonge diplomaat werd maandag 8 oktober 2018 beëdigd door president Desi Bouterse. Samen met Armaketo werden ook beëdigd Sieglien Burleson,  voormalig minister van Handel & Industrie (België), Patty Chen (China) en Chantal Elsenhout (Paramaribo, Caricom- ambassadeur), aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII. 

Op de schouders van deze nieuwe ambassadeurs rust de taak om Suriname op een waardige wijze te vertegenwoordigen en uit te dragen. Jong, respectvol, dynamisch, capabel, goed en constant doorzettingsvermogen, discipline en een goede organisator liggen naar zeggen van Armaketo ten grondslag aan het besluit om hem tot ambassadeur te beëdigen.

Hij heeft zich vanaf het begin van zijn loopbaan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken verdiept in zijn werk en heeft voldoende ervaring opgedaan om de nieuwe uitdaging aan te gaan.

Armaketo riep zijn collega ambassadeurs op om het diplomatieke werk met passie en liefde uit te oefenen. 'Wanneer wetenschap en kunst deel uitmaken van ons werk, zullen wij efficiënter en doelgericht werken en zullen wij op korte termijn onze doelen bereiken', motiveerde hij zijn collega’s.

Vrede en begrip tussen de verschillende landen zijn volgens hem de belangrijkste prestaties die zij kunnen bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten