maandag 29 oktober 2018

Peru maakt nationale trackinggegevens voor schepen voor het eerst openbaar

Gegevens commerciële vissersvaartuigen van Peru zijn nu gratis beschikbaar op kaartplatform GFW



Peru heeft zijn nationale trackinggegevens voor schepen voor het eerst openbaar gemaakt via Global Fishing Watch (GFW). De gegevens over commerciële vissersvaartuigen van Peru zijn nu gratis beschikbaar op het kaartplatform van GFW, bijna realtime. 

Ten minste 1.300 van de industriële vissersvaartuigen van Peru zijn nu zichtbaar op de openbare kaart.

Het doel van GFW is het ondersteunen van nationale monitoring- en controleactiviteiten ter bestrijding van illegale, niet-aangegeven en niet-gereglementeerde (IUU) visserij. GFW gebruikt publiekelijk uitgezonden AIS-gegevens (Automatic Identification System) om bewegingen van vissersvaartuigen te volgen. Hoewel AIS vereist is voor de grootste schepen die een onevenredig grote hoeveelheid vis vangen, voegt het toevoegen van Vessel Monitoring System (VMS) -gegevens, die door veel regeringen vereist is, aan de GFW-kaart een nog duidelijker beeld van de wereldwijde visserijactiviteit.

Peru zal ook GFW's gegevens over nachtelijke beelden gebruiken om helder verlichte vissersschepen die 's nachts opereren te onthullen.

Peru is 's werelds tweede grootste visnatie na China en de thuisbasis van een van 's werelds grootste enkele visbestanden, de ansjoveta.

Oceana, een van de oprichters van GFW, heeft nauw samengewerkt met de Peruaanse regering om de transparantie van commerciële visserij in de wateren van het land te vergroten. Indonesië is het eerste land geworden dat zijn eigen gegevens over het volgen van vaartuigen beschikbaar heeft gesteld via GFW in 2017, waardoor 5.000 kleinere vissersvaartuigen die geen AIS gebruiken op de GFW-kaart worden geplaatst.

Peru is nu de tweede natie die via het platform zijn scheepsvolgdata gegevens deelt. Zijn inspanningen komen na de formele steunbetuiging van de Canadese regering voor het werk van GFW op de ministeriële bijeenkomst van de G7 in Halifax eerder deze maand, en hun inzet om een ​​betere uitwisseling van gegevens aan te moedigen, wetenschap te verbeteren en tot $ 11,6 miljoen te investeren om IUU-visserij te bestrijden.

(Suriname Mirrror/The Maritime Executive)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten