maandag 29 oktober 2018

Colombia's staatsoliemaatschappij Ecopetrol gaat frackingtechnologie toepassen

Ecopetrol vraagt een milieuvergunning aan om een ​​pilot plan op te stellen


Colombia's staatsoliemaatschappij Ecopetrol heeft een milieuvergunning aangevraagd om een ​​pilot plan op te stellen om ruwe olie te zoeken op onconventionele afzettingen met behulp van frackingtechnologie, zei de chief executive. 

Felipe Bayon zei vrijdag 26 oktober 2018 aan persbureau Reuters dat het plan, dat de bewezen reserves van Colombia zou kunnen verdrievoudigen, onder toezicht zou staan ​​van lokale gemeenschappen en milieuactivisten om ervoor te zorgen, dat het voldoet aan de veiligheidsnormen.



Colombia voert momenteel geen olie-exploratie of -exploitatie uit met fracking, maar president Ivan Duque is voorstander van de techniek, die wordt gebruikt om olie en gas te winnen uit onconventionele afzettingen in rotsformaties die geen beweging van vloeistof toelaten.

Hydraulisch breken of fracken technologie breekt rotsformaties met vloeistof onder druk. Het gebruik ervan wordt toegeschreven aan een bloeiende olie- en gasproductie in de Verenigde Staten, maar milieuactivisten hebben het de schuld gegeven van watervervuiling.


Lokale gemeenschappen en milieuactivisten in Colombia zijn tegen de technologie.

Als de vergunning wordt verleend, zou de pilot de komende maanden in Magdalena Medio beginnen, een gebied waar de geologische formaties La Luna en Tablazo samenkomen en tussen 2 miljard en 7 miljard vaten olie kunnen opbrengen, zei Bayon tijdens een bezoek aan de Barrancabermeja raffinaderij in centraal Colombia. Dit zou de reserves van de natie verdrievoudigen.

Colombia heeft 1.78 miljard vaten bewezen reserves aan ruwe olie. 'De Magdalena Medio-zone heeft een potentieel, maar het zou de energieveiligheid en zelfvoorziening van het land kunnen blijven ondersteunen', zei hij. Bayon weigerde te zeggen hoeveel geld er zou worden geïnvesteerd in de pilot.

Colombia, dat in 2017 854.121 vaten olie per dag produceerde, werd de voorbije jaren getroffen door de daling van de internationale olieprijzen.

(Suriname Mirror/Reuters/El Tiempo/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten