maandag 29 oktober 2018

Doksenclub Suriname nog steeds geboycot door autoriteiten op Trinidad en Tobago

'Ik weet niet wat ik moet zeggen, we zijn nu al zolang hiermee bezig, dus ik wacht af'


'Ik maak me eerlijk gezegd niet meer druk hoor, ik zie wel wat er verder gebeurt.' Zo reageert Gerard van den Bergh, directeur van Doksenclub Suriname, op de boycot vanuit Trinidad en Tobago vandaag, maandag 29 oktober 2018, in de Ware Tijd.

Hij probeert al meer dan drie jaar de export van doksenvlees naar dat land voor elkaar te krijgen, maar dat wordt steeds geweigerd door de autoriteiten van het Caribische eiland. Tot voor kort leek het alsof de plooien waren gladgestreken. Maar, er schijnt nu weer een probleem te zijn.

'Ik weet niet wat ik moet zeggen, we zijn nu al zolang hiermee bezig, dus ik wacht af', zegt Van den Bergh.

Minister Stephen Tsang van Handel en Industrie zei begin deze maand, dat het probleem al is opgelost. Hij stelde dat de wet een obstakel was. 'Er was een oude wetgeving die stelde dat er slechts vanuit bepaalde landen mag worden geïmporteerd en wij behoorden niet tot die groep. Dat vraagstuk is nu al opgelost en hij mag vanaf 17 oktober exporteren', verzekerde de bewindsman toen.

Echter, uit een recente mail, 16 oktober, van het ministerie van Landbouw van Trinidad blijkt, dat er nog steeds geen toestemming is verleend.

'You are informed that I am awaiting official instructions to issue an import permit to import frozen duck meat from Suriname into Trinidad and Tobago. Consequently, trade in this commodity cannot occur at this point in time.' 

Een gezondheidscertificaat dat is afgegeven door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, is ook afgekeurd door autoriteiten in Trinidad.

Van den Bergh zegt, dat hij de instanties in Suriname intussen op de hoogte heeft gesteld. Die hebben hem wederom verzekerd, dat dit probleem deze week wordt opgelost. 'Ik weet niet of ik pessimistisch ben, maar ik zie wel of het zo snel zal gebeuren. Wij blijven knokken', aldus de ondernemer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten