maandag 29 oktober 2018

Advocaat Kanhai mag in 8 decemberproces niet laatste woord voeren namens afwezige hoofdverdachte Bouterse

Auditeur-militair Roy Elgin: 'Niet de raadsman, maar de verdachte moet het laatste woord voeren'


Zoals verwacht is de hoofdverdachte van het 8 decemberproces, Desi Bouterse, vanochtend, maandag 29 oktober 2018, niet aanwezig op de zitting van de Krijgsraad. Zijn advocaat Irvin Kanhai heeft tevergeefs gevraagd om namens zijn cliënt gevraagd het laatste woord te mogen voeren. Hij zegt hiervoor een machtiging te hebben, zo bericht Starnieuws. 

De Krijgsraad heeft de zitting even geschorst om zich te beraden.

Auditeur-militair Roy Elgin heeft aangegeven, dat niet de raadsman, maar de verdachte het laatste woord moet voeren. Hij is niet eens met de vraag van Kanhai om namens zijn cliënt het laatste woord uit te spreken. Kanhai heeft een machtiging overhandigd aan de Krijgsraad van Bouterse.

Elgin stelde dat het duidelijk is, dat de verdachte niet ervoor gekozen heeft om zelf gebruik te maken van zijn recht. Hier heeft zijn advocaat volgens de auditeur-militair geen rol in.

Elgin heeft 20 jaar cel geëist tegen Bouterse. Het proces, dat in 2000 is gestart, nadert zijn einde. Bouterse is nooit verschenen op een zitting.

Het verzoek van Kanhai om namens zijn cliënt Desi Bouterse het laatste woord te voeren, is afgewezen door de Krijgsraad. Dit besluit heeft de president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, meegedeeld na een schorsing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten