donderdag 4 oktober 2018

Oud-premier Ivar Asjes van Curaçao niet ‘bang’ voor nader onderzoek kosten HNO

'Ik verwelkom elk onderzoek dat gedaan wordt naar het proces van HNO'


Omdat afgelopen week de hogere kosten van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) vooral toegeschreven zijn aan de verhuizing van de bouw op het voormalige Amstel-terrein naar Otrobanda, doet voormalig premier Ivar Asjes (toentertijd PS) nog eens uit de doeken hoe die besluitvorming in 2013 tot stand is gekomen. Hij is dan ook niet ‘bang’ voor een nader onderzoek. 

'Ik was van 7 juni 2013 tot en met 31 augustus 2015 premier. Ik verwelkom elk onderzoek dat gedaan wordt naar het proces van HNO', zo stelt Asjes in het Antilliaans Dagblad van vandaag, donderdag 4 oktober 2018.

'Nadat er vijftig jaar lang gediscussieerd is over een nieuw ziekenhuis, is het mijn kabinet geweest dat uiteindelijk de knoop heeft doorgehakt. Wij hebben niet alleen gepraat, maar ook belangrijke besluiten genomen en de fondsen vrijgemaakt om de bouw te realiseren.'

Met dit bericht stuurt Asjes ook de besluitvormingsdocumenten toe. Zo blijkt uit een brief van december 2013 aan de toenmalige minister van Financiën, dat in april 2013 een motie is aangenomen in de Staten waarin de voorkeur wordt uitgesproken over de locatie Otrobanda. Op 20 september 2013 wordt in de Raad van Ministers (RvM) deze motie bevestigd en op dezelfde dag wordt ook een Memorandum of Understanding (MoU) hierover getekend tussen het Land, het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) en Usona.

In de brief wordt de Financiën-minister gevraagd akkoord te gaan met de aankoop van Colon en de plannen voor de groundbreaking op 19 december 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten