donderdag 4 oktober 2018

Onderzoek naar DEA-chef vanwege het aannemen van sekswerkers in Colombia

(Bron: DEA)
'Ik zou een idioot moeten zijn om te proberen sekswerkers in dienst te nemen'


The Associated Press  (AP) meldt, dat het hoofd van de DEA (Drug Enforcement Administration) in Colombia, Richard Dobrich, mogelijk wordt onderzocht voor het naar verluidt gebruiken van chauffeurs die door de Amerikaanse ambassade zijn ingehuurd om sekswerkers aan te nemen. Een intern onderzoek begon nadat een anonieme klacht bij de DEA was ingediend.

Dobrich ontkent de beschuldiging tegenover persbureau AP en zegt, dat hij 'een idioot zou moeten zijn' om te proberen sekswerkers in dienst te nemen gezien de geschiedenis van het bureau in Colombia. Drie jaar geleden werd ditzelfde kantoor besproken vanwege het nieuws dat agenten deelnamen aan en gastheer waren van seksfeesten met prostituees die waren ingehuurd door drugsbaronnen.

 https://www.washingtonpost.com/world/national-security/report-dea-agents-had-sex-parties-with-prostitutes-hired-by-drug-cartels/2015/03/26/adb2d53e-d3bd-11e4-8fce-3941fc548f1c_story.html?noredirect=on&utm_term=.6ed4de174cb1




Dobrich voegt in zijn interview met AP toe, dat hij gelooft dat hij het slachtoffer is van een poging tot karakter-moord.

Hij zegt, dat hij al door het ministerie van Justitie was geïnterviewd als onderdeel van een intern proces. Het is onduidelijk of het onderzoek door de Amerikaanse overheid van de beschuldiging nog steeds gaande is of dat deze is gesloten.

Een voormalige Colombiaanse politieman, die als chauffeur van Dobrich heeft gewerkt, vertelde AP dat de beschuldiging niet in overeenstemming is met het gedrag van Dobrich en waarschijnlijk afkomstig is van iemand die zijn baan in gevaar wil brengen.

De Amerikaanse overheid onderzoekt nog steeds een voormalige DEA-functionaris die ervan werd beschuldigd geheime informatie aan kartelleiders door te geven.

Dobrich was eerder in een positie van autoriteit geweest die toezicht hield op het 'DEA’s Foreign-Deployed Advisory and Support Team', dat het onderwerp was van kritiek op een operatie in 2012 waarbij vier burgers werden gedood.

In een volgend onderzoek ontdekte het ministerie van Justitie, dat Dobrich, volgens AP, over delen van de gebeurtenis gelogen had tegen het Congres.

(Suriname Mirror/Thee Bogota Post/Colombia Focus/El Universal)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten