donderdag 4 oktober 2018

Mysterie van naakt vastgebonden mannen op straat treft populair vakantieoord Puerto Vallarta, Mexico

Vastgebonden blote mannen hebben een 'R' in hun hoofdhaar geschoren....



Miljoenen toeristen trekken elk jaar naar het Mexicaanse Puerto Vallarta, maar daar zitten de ordediensten momenteel met een bizar probleem. Er blijven maar naakte mensen opduiken die met vuurrode billen aan lantaarnpalen zijn vastgebonden. 

Alsof ze net een stevige afranseling hebben gekregen, zo gloeiden de billen van minstens twee, maar volgens lokale media, zelfs tien mensen die in Puerto Vallarta naakt en vastgebonden aan een lantaarnpaal ontdekt werden. In hun haren werd telkens een R kaalgeschoren, meteen ook de belangrijkste aanwijzing voor de politie.


Die R verwijst mogelijk naar 'ratero' of kortweg rat, het Spaanse woord voor een zakkenroller of een dief. Exact hoeveel mensen er al zo werden aangetroffen, willen de lokale autoriteiten niet zeggen, maar de plaatselijke politie bevestigt, dat de incidenten gebeurd zijn en dat er een onderzoek geopend is.

Ondertussen wekt het nieuws duidelijk bezorgdheid op bij toeristen die een vakantie naar Puerto Vallarta gepland hebben. Op Tripadvisor stellen anderen hen toch gerust: toeristen zal zoiets niet snel overkomen.

Puerto Vallarta ligt in de staat Jalisco, waar het Jalisco drugskartel de plak zwaait. Het is niet onmogelijk dat dergelijke grote kartels plots ‘kleine’ criminelen beginnen op tepakken om hun eigen imago als beschermers van de gemeenschap op te poetsen.

Slechts één man heeft over zijn beproeving gesproken. Hij beweerde, dat hij uit zijn huis was ontvoerd en door vreemden in elkaar was geslagen.

Bijna 16.000 mensen werden vermoord in de eerste zes maanden van 2018 in Mexico, het hoogste aantal sinds de start van de records in 1997 en een toename van 17 procent op 2017. Er waren 1.637 overvallen in de eerste acht maanden van 2018, tegen 2295 incidenten gerapporteerd in 2017, volgens de statistieken van de overheid.

(Suriname Mirror/Express/news.com.au/Nieuwsblad/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten