donderdag 4 oktober 2018

Aanwijzing Centrale Bank van Aruba aan Ennia Aruba

(Bron screenshot: YouTube)
Ennia Aruba voldoet nu niet de vereisten Arubaanse Landsverordening toezicht verzekeringsbedrijf


De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft onlangs ‘ingegrepen’ door middel van een beschikking en aanwijzing aan Ennia Aruba. Dit gebeurde nadat de CBA op 5 juli nog sussende woorden sprak in een persbericht over Ennia Aruba en in elk geval geen enkele actie ondernam, terwijl de Centrale Bank CBCS op Curaçao de noodregeling had laten uitspreken en ook direct vrijwel alle beleidsbepalers had ontslagen, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 4 oktober 2018.

Zelf weigert de Centrale Bank in Oranjestad informatie te geven, ook als daar nadrukkelijk om wordt verzocht, maar het dagblad schrijft te beschikken over voldoende materiaal om vast te stellen, dat de CBA op 24 september 2018 – ruim tweeënhalve maand later – een beschikking heeft uitgevaardigd.

Als gevolg van de beschikking voldoet Ennia Aruba niet aan de vereisten volgend uit de Arubaanse Landsverordening toezicht verzekeringsbedrijf (Ltv). De CBA is – intussen ook – van oordeel dat de betrouwbaarheid van de beleidsbepalers van de vennootschap die een gekwalificeerde deelneming in Ennia Aruba houdt ‘niet buiten twijfel staat’.

De beschikking noemt specifiek de namen van Ralph Palm en Abdallah Andraous, directeuren van Ennia Caribe Holding (Aruba).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten