donderdag 4 oktober 2018

Gerealiseerde belastingen op Curaçao vooralsnog verder achter op de prognose

Gewone dienst tot en met juli sluit voorlopig met voordelig saldo van 3.8 miljoen gulden

 
De gewone dienst tot en met juli 2018 sluit voorlopig met een voordelig saldo van 3.8 miljoen gulden. Dat is weliswaar een overschot, maar de prognose ging uit van een noodzakelijke surplus van 24.2 miljoen. Het nadelig verschil ten opzichte van de prognoses bedraagt dus 20.4 miljoen, aldus vandaag, donderdag 4 oktober 2018, het Antilliaans Dagblad

Opnieuw blijven in het bijzonder de gerealiseerde belastingen vooralsnog verder achter op de prognose, namelijk 31,3 miljoen over de eerste zeven maanden van dit jaar, volgens het ministerie van Financiëndeels debet aan de stagnerende economie’.

De overige baten daarentegen vertonen een surplus op de prognose. Dit blijkt uit de jongste Financiële Management Rapportage (FMR). De cijfers zijn des te meer relevant, omdat minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën met het College financieel toezicht (Cft) in de weer is over de realisering en het realiteitsgehalte van de begroting 2018. Dit gebeurde tot nu toe met cijfers tot en met juni. Nu is ook juli beschikbaar.

De ogen zijn onder meer gericht op de gerealiseerde belastingopbrengsten. De FMR meldt, dat de maandelijkse prognoses van de individuele belastingontvangsten volledig zijn gesynchroniseerd met die van de Ontvanger, conform het systeem ‘Vogelvlucht’.

Ter informatie:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten