donderdag 4 oktober 2018

NDP-Assembleelid Misiekaba en -leider Bouterse geloven heilig dat NDP in 2020 weer aan de macht komt....

Misiekaba ziet spoken met bewering, 'dat er krachten zijn die het land terug willen brengen in handen van de kolonisator'

Bekende schreeuwerige lege hulzen retoriek van NDP's onderkoning André richting Santokhi en Brunswijk


Tijdens een ‘kader informatie meeting’ in NDP-partijcentrum Ocer gisteravond beweerde André Misiekaba, Assembleelid, dat de NDP in 2020 sowieso weer aan de macht komt. De leden werden verschillende keren door de partijtop opgeroepen om de eenheid te bewaren. Ondervoorzitter Ramon Abrahams gelooft, aan de hand van het opgekomen publiek, dat bewezen is dat de NDP nog steeds sterk staat, anders dan de geruchten die beweren dat de partij aan het afbrokkelen is. Dit schrijft Starnieuws vandaag, donderdag 4 oktober 2018.

Aan de leden zijn de plannen van de regering voorgehouden en er waren presentaties over verschillende lopende projecten.

NDP-kopstuk en vicepresident Ashwin Adhin besteedde wat meer tijd aan toekomstige projecten die met gezondheidszorg, onderwijs, het buitenland, veiligheid en infrastructuur te maken hebben.

Partijvoorzitter Desi Bouterse maakte af en toe de microfoon vrij voor enkele 'speciale' gasten: ondernemers die getuigden van de de goede kansen en successen met hulp van de regering.

Voor Misiekaba is het meer dan duidelijk, dat de NDP de verkiezingen van 2020 ook wint. Hij haalde aan, dat er krachten zijn die het land willen opdelen in fracties, politiek-etnisch verdeeld willen houden en terug willen brengen in handen van de kolonisator. 'Mi kan taigi yu tide je gaat de NDP als een blok tegen je hebben, in het hele land gaan al de structuren van de NDP tegen jou…we gaan dit niet toelaten! Yu kan du san yu wani. Mi e win yu baka yere. 2020 na gewoon m’e win’ yu!'


Misiekaba heeft ook uitgehaald naar voorzitters Chandrikapersad Santokhi van de VHP en Ronnie ‘Bravo’ Brunswijk van de ABOP. De 'oranje clown' denkt de bevolking voor de gek te houden met visumvrij reizen naar Nederland als er een andere regering komt. Bravo en zijn ‘yos yosie’ partij mogen rustig aan een kant blijven, de NDP heeft hen niet gevraagd voor een samenwerking en zal dat ook niet doen.

Adhin legde uit, dat de Surinaamse regering al enkele maanden bezig is om het visumvrij reizen naar Nederland gedaan te krijgen. 'Het is de Europese Unie die beslist en niet Nederland alleen, omdat het land lid is van de EU. Een visum geldt voor heel Europa. Nederland is bereid het verzoek van Suriname te bespreken. Suriname heeft voorgesteld om alvast het visum vrij te stellen voor diplomatieke- en dienstpaspoorten.'

'Het is een goedkope manier om hiermee politiek te gaan spelen. Als het nou in deze termijn is of de volgende, het gaat een verworvenheid van deze regering zijn als de visumvrij komt. Wij hebben het geïnitieerd, de minister is al bezig, het is niet Nederland maar een heel EU aangelegenheid.' Adhin wees Santokhi in het Sarnami erop, dat de handelingen van deze regering onwisbaar zijn, het maakt niet uit hoe slim hij probeert te zijn. 

Bouterse deelde mee, dat het rapport van de commissie die zich boog over het wijzigen van het verkiezingssysteem, vóór eind november bij De Nationale Assemblee zal zijn. 'Dus vanaf dit moment, na all hands on deck. Het wordt werken geblazen. Laten we een principe-afspraak maken dat er hard gewerkt moet worden, een principe afspraak dat we in staat zijn om gezamenlijk deze job te klaren. Yes we can do the job!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten