woensdag 5 september 2018

Vicepresident Adhin naar tweede 'World Hindu Congress' in Chicago, VS

Nog geen officiële mededelingen over vertrek Adhin naar de VS



Vicepresident Ashwin Adhin is gisteren naar Chicago, VS, vertrokken om het tweede 'World Hindu Congress' bij te wonen op 7, 8 en 9 september. Er is hierover geen officiële mededeling gedaan, terwijl president Desi Bouterse net terug is van Cuba en nog herstellende is van een zware operatie, zo schrijft Starnieuws vandaag, woensdag 5 september 2018.

President Bouterse zei op een persconferentie na terugkeer uit Cuba maandag, dat hij nog een tijdje zal moeten uitrusten en verder het werkschema met vicepresident Adhin zal doornemen. Hoewel Adhin naast de president zat werd geen mededeling over gedaan dat Adhin de volgende dag in het vliegtuig zou stappen.

Ook het Nationaal Informatie Instituut (NII) heeft geen bericht gemaakt dat Adhin naar Chicago is. NII-directeur Clifton Limburg zegt, dat hij nog geen informatie had over het vertrek, maar dat er nog een officieel bericht zal volgen.

Adhin is een van de sprekers op het congres. Op het congres zullen meer dan 2.000 persoonlijkheden uit de hele wereld debatteren en strategieën finaliseren om een ​​routekaart te ontwikkelen om het profiel van de Hindoe-gemeenschap op het wereldtoneel te vergroten.



Sanjay Kaul, coördinator van het congres zei 27 augustus in het Indiase The Free Press Journal, dat de Hindoe-gemeenschap van vandaag wereldwijd aan het opleven is. 'We leveren belangrijke bijdragen op het gebied van wetenschappen, technologie en economie, leiden bedrijven van wereldklasse, en bouwen een sterke voetafdruk op in de politieke arena over de hele wereld. De meeste hiervan waren individuele successen. De volgende grote stap is om deze individuele successen uit te bouwen tot een collectieve kracht die zijn aanwezigheid op het wereldtoneel kan laten voelen. Het World Hindu Congress is de belangrijkste gebeurtenis om dit doel te bereiken.'

'We zijn vastbesloten om de Hindoe-samenleving naar de 21ste eeuw en verder te brengen door een wereldwijd platform te bieden voor het bedenken en ontwikkelen van bruikbare en tastbare oplossingen voor de uitdagingen waarmee Hindoes over de hele wereld worden geconfronteerd', zegt Kaul.

Hij merkt op dat het geen religieuze conferentie is. Het is een bijeenkomst van zeer succesvolle Hindoes met een mogelijkheid om hun succesverhalen te laten zien, te netwerken met gelijkgestemde mensen uit de internationale gemeenschap en om kwesties van belang voor de gemeenschap te bespreken met tastbare resultaten.

Verwacht wordt dat president Narindra Modi van India ook aanwezig zal zijn op het congres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten