woensdag 5 september 2018

Tijdelijk geen zwaar vrachtverkeer over brug Sparikreek in het Tibitigebied

(Bron foto's: Commissariaat Para)
Hulpbrug vertoont ernstige verzakkingen


De boomstammen die eens geplaatst waren als leggers voor een hulpbrug over de Sparikreek vertonen ernstige verzakkingen. Het rijvlak van de hulpbrug vertoont aan de zijkanten enkele gapende kuilen en is vanwege de staat waarin het verkeert ontoegankelijk voor vrachtverkeer, zo meldt het districtscommissariaat Para dinsdag 4 september 2018.

De Sparikreek is in het Tibitigebied in de rijweg naar West-Suriname.

Waarnemend districtscommissaris Theresia Cirino heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie hiervan verwittigd en stelt als voorlopige maatregel, dat er geen verkeer met een laadvermogen boven de 4 ton over dit gedeelte gaat.

Cirino doet een beroep op ondernemers en transporteurs in dit gebied, om rekening te houden met het ontstane ongerief. Voorlopig kan alleen personenvervoer over de zogeheten Sparibrug.


Volgens ingewonnen informatie hebben ondernemers enkele jaren geleden boomstammen gelegd over de kreek, met daarop een rubberen overdekking. Vervolgens is er een profielopvulling geplaatst van lateriet. Het vermoeden bestaat dat de leggers zijn doorgezakt, waardoor het lateriet wegspoelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten