woensdag 5 september 2018

Suraj Sahadew-Lall: 'Particulier busvervoer gekenmerkt door criminaliserend beleid ministerie'

'Vele plannen van Joyce Blokland, directrice Transport ministerie OWT&C, in de soep gelopen'


Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de Surinaamse Bushoudersorganisatie (SBO), stelt vandaag, woensdag 5 september 2018, dat het particulier vervoer gekenmerkt wordt door het ‘criminaliserend beleid van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C)’. Hiermee duidt hij op de impasse waarin de bushouders anno 2018 terecht zijn gekomen. Het betreft een periode van zware financiĆ«le achteruitgang en een gebrek aan benodigde faciliteiten ten behoeve van het particulier vervoer. 

'Gezien de ontstane situatie met betrekking tot de kostenverhogende maatregelen op onder andere de verzekeringen, government take en rij- en voertuigenbelasting, is het duidelijk dat de regering alleen in haar eigen voordeel denkt. Desondanks ziet de overheidshuishouding niet uitmuntend eruit. Hoe gaat deze regering dan de huishouding van de bushouders kunnen garanderen?', vraagt Sahadew-Lall zich vandaag, woensdag 5 september 2018, af in het Dagblad Suriname.

Zoals de bussector thans eruit ziet, is de kans op verbetering zeer gering, vanwege het gebrek aan visie vanuit zowel het ministerie als de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO). 'PLO heeft in de afgelopen jaren bewezen van geen enkele betekenis te zijn voor de bushouders. Daarom is het nu hoog tijd, dat de bushouders zich alsnog samenbundelen in SBO. Alleen middels sterk leiderschap kunnen we vooruitgang boeken.'

Sahadew-Lall merkt op, dat de vele plannen van Joyce Blokland, directrice Transport op het ministerie van OWT&C, geheel in de soep zijn gelopen. Integendeel, het zijn de bushouders die iedere keer het gelag moeten betalen. 

'Mevrouw Blokland had breedvoerig een ordeningsregistratie aangekondigd. Wat heeft dat tot op heden opgeleverd? Niets! Het zijn juist de bushouders die iedere keer meer van hun inkomen moeten inleveren', aldus Sahadew-Lall.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten