woensdag 26 september 2018

Vakbondsleider Valies: 'Het ligt aan de regering of leerkrachten maandag op school verschijnen'

'Communicatie is niet mogelijk met minister Ferrier' - Bonden willen dat regering ingrijpt


Vakbondsleider Wilgo Valies vindt dat het aan de regering ligt of leerkrachten maandag op school verschijnen. De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben een staking aangekondigd voor komende maandag. President Desi Bouterse en minister Lilian Ferrier beweren, dat de scholen 1 oktober gewoon opengaan.

Valies, voorzitter van beide bonden, zegt vandaag, woensdag 26 september 2018, op Starnieuws dat indien de regering de bonden tegemoet komt de leerkrachten naar school gaan. 'Wij staan open voor overleg', benadrukt Valies.

Intussen hebben de BvL en ALS een brief geschreven naar vicepresident Ashwin Adhin. Hierin wordt gevraagd aan de regering om in te grijpen. De bonden vinden dat communicatie niet mogelijk is met minister Ferrier.

De BvL en ALS willen dat de achterstallige salarissen van leerkrachten betaald worden. Het gaat om de terugwerkende kracht. Verder willen zij de toelage voor permanente educatie terug. Ook vinden de bonden dat leerkrachten recht hebben op de salarisverhoging die aan de ambtenaren is gegeven. Naast financiële aspecten hekelen de bonden het mutatiebeleid van het ministerie. Leerkrachten en ander kader worden gemuteerd als rancune maatregel.

De tekorten aan leermiddelen en materiaal moeten worden weggewerkt. De situatie in het onderwijs is ernstig te noemen, stelt Valies. Hij vindt dat als onderwijs een prioriteit is de regering ook daarnaar moet handelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten