woensdag 26 september 2018

College financieel toezicht verzoekt minister van Financiën Curaçao de begroting 2018 aan te passen

Minister-president Rhuggenaath zegt reis naar New York af vanwege brief van Cft


Curaçao heeft het College financieel toezicht (Cft) nog niet kunnen overtuigen dat het wel goed komt met de uitvoering van de begroting 2018 en krijgt van Cft tot 9 oktober om haar huiswerk over te doen. En opnieuw dreigt de toezichthouder met een bericht aan de Rijksministerraad (RMR), waarvan de Nederlandse premier Mark Rutte voorzitter is, plus eventueel het advies tot het geven van een ‘aanwijzing’ aan de regering in Fòrti. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 26 september 2018.

Dit blijkt uit de antwoordbrief van 25 september van Cft-voorzitter Raymond Gradus gericht aan minister van Financiën, Kenneth Gijsbertha, maar conform procedure – en om de ernst kracht bij te zetten – ook aan Statenvoorzitter William Millerson.



Minister-president Eugene Rhuggenaath heeft een voorgenomen reis naar New York, waar hij de overige premiers van het Koninkrijk zou ontmoeten tijdens een vergadering van de Verenigde Naties (VN). mede om deze ‘prioriteit’ afgezegd. De inhoud van de Cft-brief is dan ook pittig, aldus het dagblad.

Op vrijwel álle punten vindt het Cft dat wat Gijsbertha eerder deze maand, op 12 september, presenteerde onvoldoende is. Eerder adviseerde het College een begrotingswijziging waarin voor 82 miljoen gulden wordt ‘omgebogen’ (aan bezuinigingen en meeropbrengsten) om de lopende begroting alsnog sluitend te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten