woensdag 26 september 2018

Minister Ferrier: 'Wij moeten niet blijven vasthouden aan toetsen en eisen van 40 jaar geleden'

'Waarnemend hoofd Examenbureau, Zijler, is niet gemuteerd, er is een roulatiesysteem'....

- 'Eigenlijk wil ik helemaal af van de toetsen, ik wil een andere manier van toetsen, zoals het in de wereld ook is'
'Waarom moet je afgewezen worden als je een 4.99 hebt, omdat je die 5 niet hebt, ik bedoel, come on'


Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vindt dat zij het waarnemend hoofd van het Examenbureau, Joyce Zijler, niet heeft gemuteerd, maar dat er een roulatiesysteem is. Het mutatiebeleid is al jaren zo, net als bij de politie. Volgens Ferrier zijn er veranderde beleidsinzichten, zo schrijft Starnieuws vandaag, woensdag 26 september 2018. 

Kinderen moeten zoveel mogelijk doorstromen. 'Wij moeten niet blijven vasthouden aan toetsen en eisen van 40 jaar geleden', meent de bewindsvrouwe.

'Waarom moet je afgewezen worden als je een 4.99 hebt, omdat je die 5 niet hebt. Ik bedoel, come on. Laat ze doorstromen, geef ze zoveel mogelijk herkansing. Ander beleid. Eigenlijk wil ik helemaal af van de toetsen. Ik wil een andere manier van toetsen, zoals het in de wereld ook is. Kinderen worden één keer getoetst als ze 14 zijn. Welke richting ga je dan op? Er zijn zoveel onderwijsvernieuwingen in de wereld. En dan moet je mensen hebben die dat begrijpen en die meekunnen. En ja dan mag ik veranderingen willen', stelt Ferrier.

'Mevrouw Zijler wilde nooit benoemd worden in die functie, want als leerkracht verdient ze meer', aldus de minister. Zij is leerkracht en dan mag zij van de bewindsvrouwe voor de klas gaan staan.

Ferrier begrijpt niet waarom vakbondsleider Wilgo Valies zich inlaat met deze kwestie. 'Wat heeft hij te maken met mijn ambtenaren?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten