woensdag 26 september 2018

Paramaribo twee dagen toneel van internationaal pluimvee symposium

Doel symposium is up-to-date informatie verstrekken over verbeteren broedprocessen


Het vijfde jaarlijkse Internationale Technische Symposium van de Caribbean Poultry Association (CPA) wordt morgen, donderdag 27 september 2018, en vrijdag in Paramaribo gehouden. Deelnemers gaan zich buigen over het concurrentievermogen van de pluimvee-industrie in het Caribisch gebied. Het symposium wordt georganiseerd door de regering samen met de Associatie Pluimvee Sector Suriname (APSS) en L&B Surimix NV. 

Het symposium heeft twee sub-thema's, namelijk meer efficiëntie doorvoeren bij de diverse fasen van het broedproces en intra-regionale handelskwesties bij de import en export van pluimvee producten. De hoofdorganisator van het symposium is de CPA, gevestigd op Jamaica, een volledig particuliere vereniging, gefinancierd door het lidmaatschap van de diverse leden.

Dit 2-daagse symposium zal worden bijgewoond door CPA-leden uit het hele Caribisch gebied. Sprekers op het symposium komen uit de VS, Brazilië, Guatemala, Guyana, Suriname en Trinidad & Tobago.

Het doel van het symposium is om up-to-date informatie te verstrekken over het verbeteren van broedprocessen om als zodanig gezondere kuikens te produceren, kuikensterfte te verminderen en uiteindelijk gezondere kippen te krijgen.

De handelskant van het symposium zal zich bezighouden met het identificeren van de beperkingen bij de handel in pluimveeproducten tussen de Caricom landen en de ontwikkeling van systemen om dergelijke beperkingen te elimineren of te minimaliseren, deelt de organisatie mee.

Tijdens dit symposium zal de nadruk worden gelegd op de stappen die worden genomen om de pluimveesector te verbeteren en te vergroten en zodoende de voedselzekerheid te bevorderen, sociaaleconomische vooruitgang te creëren, en bij te dragen aan ondernemerschap en werkgelegenheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten