woensdag 26 september 2018

Tweede agent in verzekering gesteld in afpersingszaak medewerkers ECD

Aangehouden tweede agent zou tussenpersoon zijn geweest tussen winkelier en hoofd ECD


In het onderzoek naar vermoedelijke afpersing van een winkelier door medewerkers van de Economische Controledienst (ECD) is een tweede politieagent in verzekering gesteld. Inspecteur E.M. werd maandag gearresteerd. Dit bevestigt politiewoordvoerder Humphrey Naarden vandaag, woensdag 26 september 2018, in de Ware Tijd.

M. wordt verdacht van medeplichtigheid aan omkoping of medeplegen van omkoping.

In deze zaak zijn vrijdag het hoofd van de ECD, inspecteur E. R. en de burger Danny aangehouden. Daags daarna werd winkelier D.J. aangehouden, bij wie smokkelwaar in beslag was genomen. Hij had aangifte van afpersing gedaan tegen de ECD'ers. Naar verluidt heeft inspecteur R. verklaard, dat de ondernemer juist had geprobeerd om haar om te kopen, om onder de te betalen boete uit te komen.

De man beweert in totaal Srd 160.000 te hebben afgestaan. De inspecteur zou van dat bedrag Srd 120.000 hebben ontvangen. In eerste instantie zou Srd 200.000 van hem zijn geëist. Omdat D.J. verklaarde niet over zoveel geld te beschikken werd een regeling getroffen voor een lager bedrag, beweert de ondernemer. Bij hem waren 25 dozen smokkelsigaretten en zeven dozen alcoholische drank in beslag genomen.

De maandag aangehouden inspecteur M. en Danny zouden als tussenpersoon hebben gefungeerd tussen de winkelier en het hoofd van de ECD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten