donderdag 13 september 2018

Sluiting van beide hotels van Kura Hulanda op Curaçao ternauwernood voorkomen

Voorlopige regeling voor betaling deel uitstaande water- en stroomrekening

Ontwikkelingsbank Korpodeko is bereid gevonden om een deel van de Aqualectra-rekening te voldoen


De (af)sluiting van beide hotels van Kura Hulanda is gisteren ternauwernood voorkomen. Voordat Aqualectra om drie uur 's middags de resorts in Otrobanda en op Westpunt van het net zou halen, kwam er een voorlopige regeling voor de betaling van een deel van de uitstaande water- en stroomrekening. Dit biedt volgens insiders een ‘kleine opening’, waardoor Kura Hulanda nog openblijft terwijl doorgezocht wordt naar een definitieve oplossing. Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 13 september 2018.

In elk geval tot de volgende nota van Aqualectra. In de tussentijd is er contact met een nog niet nader bekende geïnteresseerde koper in het buitenland. Het is een race tegen de klok, want deze overnamekandidaat moet in recordtijd een due diligence doen en een akkoord bereiken met de kredietverstrekkers (MCB, Girobank, Korpodeko en Stichting Economische Ontwikkeling), die de laatste keer al instemden met halvering van de schuld tot 17,7 miljoen dollar.

De tijdelijke oplossing kwam mede door tussenkomst van minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling en met Toerisme in zijn portefeuille. Ontwikkelingsbank Korpodeko is bereid gevonden om een deel van de Aqualectra-rekening te voldoen.

In totaal staat Kura Hulanda voor 3 miljoen in het krijt bij het nutsbedrijf dat zich op het standpunt had gesteld daarvan 750.000 te willen innen. Omdat dit niet lukte zou eerst afgelopen vrijdag, daarna maandag en toen woensdag de toevoer worden afgesloten. Hotelgasten werden intussen uit voorzorg elders ondergebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten