donderdag 13 september 2018

Assembleelid Gajadien (VHP): 'Ik ontvang geen dubbel salaris'

'Ik heb verzocht mijn ambtenarensalaris stop te zetten'

'Ook dat lukte niet, waarbij het leek alsof men mij bewust door wenste te betalen, uiteindelijk heb ik het besluit moeten nemen om mijn bankrekening op te heffen'


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) stelt, dat hij geen dubbel salaris ontvangt zoals dat vaak wordt aangegeven. 'Ik heb een lange strijd gevoerd vanaf 2011 in het belang van ambtenaren die weggehaald worden op basis van gewijzigde beleidsinzichten', zegt de politicus vandaag, donderdag 13 september 2018, op Starnieuwss.

Hij heeft een rechtszaak aangespannen, maar tot nu toe is er geen uitspraak gekomen.

Het Assembleelid zegt ook gerekend te hebben op toezeggingen van toenmalig vicepresident Robert Ameerali en Assembleevoorzitster Jennifer Simons. Zij hadden aangegeven, dat de kwestie van ambtenaar zijn en Assembleelidmaatschap bij wet geregeld zou worden. Bij de ministers is deze kwestie wel geregeld.

In 2015 heeft Gajadien weer getracht als ambtenaar ingezet te worden conform zijn verworvenheid in de ambtenarij. Daar kwam maar geen oplossing dan op en neer geschrijf, totdat hij in 2016 besloot om zijn salaris ook te laten stoppen, met de garantiestelling dat hij na zijn Assemblee-periode terug kon gaan naar zijn functie.

'Ook dat lukte niet, waarbij het leek alsof men mij bewust door wenste te betalen. Uiteindelijk heb ik het besluit moeten nemen om in afwachting van een bevredigend antwoord, mijn bankrekening op te heffen. Dit is sinds april het geval', zegt Gajadien.

Het Assembleelid ziet het parlementsbesluit om de dubbele salaris-kwestie te regelen dan ook als een positieve ontwikkeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten