donderdag 13 september 2018

Achttien medewerk(st)ers van Insel Air, Curaçao, nemen vrijwillig ontslag

'Het totaal aantal ontslagen is bijgesteld van negentig medewerkers naar tachtig'


In totaal hebben achttien medewerkers van Insel Air van de gelegenheid gebruikgemaakt om vrijwillig ontslag te nemen. Zij zullen per direct worden vrijgesteld van hun werkzaamheden en krijgen nog een aantal maanden salaris mee. Dat zegt bewindvoerder Rogier van den Heuvel vandaag, donderdag 13 september 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Van den Heuvel zegt verder, dat het totaal aantal ontslagen is bijgesteld van negentig medewerkers naar tachtig. Van hen zullen er 51 nog voor aanstaande maandag bericht krijgen dat zij hun baan kwijtraken. Van de overige elf moet nog worden bekeken wie dat zullen zijn en hoe dit organisatorisch geregeld kan worden.

Volgens Van den Heuvel wordt het steeds moeilijker om te bepalen wie er weg gaat. 'Bij verschillende afdelingen werken mensen met verschillende taken. Daar kun je op een gegeven moment niet gemakkelijk meer in snijden en dat belemmert het proces.'

De medewerkers die gedwongen ontslagen worden, moeten nog blijven werken tot de vergunningen voor de maatregelen rond zijn. Waarschijnlijk zal hun ontslag daardoor pas rond eind november in werking treden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten