woensdag 12 september 2018

OM Brazilië wil onmiddellijke sluiting van zes federale musea in Rio de Janeiro

(Bron foto: Twisted Sifter)
De musea moeten een noodplan voor brandveiligheid opstellen


Het Openbaar Ministerie (OM) in Brazilië heeft dinsdag 11 september 2018 om onmiddellijke sluiting van zes federale musea in Rio de Janeiro - waaronder het Museum van de Republiek en het Nationaal Historisch Museum - verzocht totdat alle brandpreventie en andere veiligheidsmaatregelen zijn genomen, negen dagen nadat een brand het Museu Nacional van Brazilië had vernietigd. 

De musea moeten een noodplan voor brandveiligheid opstellen.

Volgens een rapport van het Braziliaanse Museum Instituut heeft geen van de zes musea toestemming van de brandweer om te werken. Het idee is om 'het elektrische beveiligings- en brandblussysteem te garanderen om niet alleen de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen, maar ook het historische erfgoed en de culturele artefacten in de musea', zei het OM.

De directeuren van de zes musea werd ook gevraagd stappen te ondernemen om de kunstwerken, historische documenten en archieven te beschermen, inclusief het overbrengen naar een veiliger plaats, indien nodig.

Op 2 september verteerde een brand het 200 jaar oude Nationale Museum in Rio De Janeiro, dat ongeveer 20 miljoen voorwerpen herbergde, waaronder die uit de Grieks-Romeinse tijd en Egypte. Er werd geschat dat 90 procent verloren ging in de vlammen.

Maandag kondigde de Braziliaanse regering nieuwe maatregelen aan om de musea van het land te moderniseren en om particuliere donaties te vragen.

(Suriname Mirror/Xinhua)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten