woensdag 12 september 2018

Student (23) verdacht van terreurdreiging via Facebook in vrijheid gesteld

Advocaat Kanhai beroept zich op technische fout inzake bevel verdachte langer vast te houden


De 23-jarige student C.D. aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, die als verdachte zaterdag 30 juni was aangehouden voor de terreurdreiging op Facebook, is maandag in vrijheid gesteld. Dat bevestigt zijn advocaat Irvin Kanhai vandaag, woensdag 12 september 2018, in de Ware Tijd.

De invrijheidstelling komt nadat de advocaat daartoe een verzoek had ingediend, omdat hij vond dat zijn cliënt onrechtmatig van zijn vrijheid werd beroofd. Hij beriep zich daarbij op een technische fout met betrekking tot het bevel om de verdachte langer aan te houden.

De student gaf zich in het dreigement op Facebook uit als Mohammed Ahmed Al-Mehdi. Zijn aanhouding zou op 4 september weer verlengd moeten worden.

Kanhai stelt, dat de rechter-commissaris hierbij niet conform de regels in het Wetboek van Strafvordering heeft gehandeld en vond daarom dat zijn cliënt onrechtmatig van zijn vrijheid werd beroofd. 'Ze hebben hem toch vastgehouden en je moet daartegen een actie instellen, want ze gaan hem niet zelf in vrijheid stellen. Dat is nou net de taak van een advocaat: om erop toe te zien dat geheel conform de wet iemand van zijn vrijheid wordt beroofd', stelt Kanhai.

De verdachte is student op de bacheloropleiding Delfstofproductie van de Faculteit der Technologische Wetenschappen. Er is voldoende bewijs van schuld in de feiten die hem ten laste werden gelegd. Het gaat onder meer om verstoring van de openbare orde (met een terroristisch misdrijf) en bedreiging met enig misdrijf met terroristisch oogmerk ten laste gelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten