woensdag 12 september 2018

Direectie SLM haalt in persconferentie hard uit naar vakbondsleider Maaijen

'Hoogst onverantwoordelijk om welke onderneming dan ook zonder harde bewijzen in diskrediet te brengen'

(Bron screenshot:: YouTube/ATV)
 'De consequenties zijn ontiegelijk groot en gebeuren du moment'


Vakbondsleider bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Robby Maaijen, zou de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jimmy Rosheuvel, in diskrediet hebben gebracht. Dat zei althans  Steve Silos, financieel directeur van de SLM, namens de directie op een persconferentie gisteren, 

Hij las een e-mail voor van het hoofd van de ICT van de SLM, Joan Lo Fo Wong, om te ontkrachten dat Rosheuvel zijn bedrijf, RPBG, zou hebben binnengehaald en dat er sprake zou zijn van corruptie.

Lo Fo Wong schrijft aan SLM-algemeen directeur, Gerard Lau, na een gesprek in een email over de activiteiten van RPBG.

1. "In meerdere gesprekken is door de president-commissaris aangegeven dat zijn bedrijf 'RPBG' geen verdiensten mag hebben vanuit de SLM waar hij president-commissaris is. Door hem is wel aangegeven dat wij altijd hulp mogen inroepen en waar mogelijk RPBG ons altijd kan assisteren, genoemde assistentie zal altijd kosteloos voor de SLM zijn."

2. "Momenteel is er een traject gaande waarbij TOR's worden opgesteld voor aanbesteding van (1), een callcenter (2), Online Marketing en (3) Website Development en Support. Bij het samenstellen van deze TOR's krijgt de SLM assistentie van Moira Rosheuvel en deze assistentie is zoals eerder aangegeven Free of charge!" 

Lo Fo Wong meldt verder, dat er afgelopen vrijdag in een vergadering Moira Rosheuvel heel duidelijk heeft aangegeven, dat RPGB geen inschrijver zal zijn op de TOR en deze ook niet toegestuurd wenst te krijgen ten behoeve van de inschrijving. Dit was als reactie op de door de SLM samengestelde lijst van potentiële partijen waar de TOR zou worden gestuurd voor inschrijving.

Op deze vergadering waren nog drie andere medewerkers aanwezig. Silos vindt het een hoogst onverantwoordelijke houding om welke onderneming dan ook in Suriname zonder harde bewijzen in diskrediet te brengen. 'De consequenties zijn ontiegelijk groot en gebeurt du moment', benadrukte Silos.


Vakbondsleider Maaijen zegt, dat het ICT-bedrijf binnen de SLM bezig is. Dit heeft te maken met een callcenter en overname van het ITC-gebeuren van de SLM. Maaijen stelt, dat op de persconferentie van de directie dit wordt toegegeven.

'Maar, er wordt gesproken over Pro Deo. We juichen het toe dat in deze sociaaleconomische slechte positie van het land, van het bedrijf er nog ondernemers zijn, die zeggen dat ondanks het feit dat het niet goed gaat, wil ik dingen Pro Deo doen voor een ander bedrijf. Het lijkt er in principe op dat men hiermee een aanslag wil plegen op onze intelligentie.'

In het bedrijf is de mededeling van de directie dat alles kosteloos geschiedt, met gefronste wenkbrauwen ontvangen. 'Mensen hebben gezegd, wat een lieve man. Niemand gelooft dat', benadrukt de vakbondsleider.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten