woensdag 12 september 2018

Ministers van Defensie van Venezuela en Brazilië verstevigen relatie

(Bron foto: TeleSUR)
'Een interventie in Venezuela is interventie in de hele regio, zeer gevaarlijk voor iedereen'


De ministers van Defensie van Venezuela en Brazilië hebben dinsdag 11 september 2018 een bijeenkomst gehouden om kwesties van bilateraal belang aan te pakken. 

Nadat de Venezolaanse minister van Defensie van Venezuela Vladimir Padrino Lopez een ontmoeting had gehad met zijn Braziliaanse ambtgenoot Joaquin Silva, belegden de twee een persconferentie waarin Lopez waarschuwde, dat 'een interventie in Venezuela een interventie is in de hele regio, die zeer gevaarlijk zou zijn voor iedereen'.


De Venezolaanse minister gaf aan, dat hij zijn tegenpartij voorstelde naar instanties te gaan die zij als volk hebben gedeeld in het kader van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur), 'waar Brazilië zelf de Zuid-Amerikaanse defensieconsensus heeft bevorderd en de regio als een gebied van vrede heeft behouden'.


Hij benadrukte, dat deze ontmoeting met de Braziliaanse minister van Defensie vrede vertegenwoordigt voor regionale stabiliteit.

Van zijn kant verklaarde de Braziliaanse minister, dat de vergaderingen gehouden met de strijdkrachten bedoeld zijn om het niveau van werkoverleg tussen beide landen te verhogen. 'We zijn verenigd, niet alleen door onze grenzen, maar ook door de vriendschap en solidariteit van onze mensen', zei Silva.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten