woensdag 12 september 2018

Kura Hulanda hotels op Curaçao niet meer te redden

Kura Hulanda is het derde hotel dat in korte tijd sluit en bij opbod verkocht wordt

Bij hotels die de deuren moeten sluiten met name sprake van achterstallig onderhoud


Het Antilliaans Dagblad schrijft vandaag, woensdag 12 september 2018, dat Kura Hulanda niet meer te redden is. Ook de laatste poging in de afgelopen dagen heeft geen resultaat opgeleverd. Aqualectra heeft beide hotels tot vanmiddag drie uur de tijd gegeven om gasten in andere resorts op Curaçao te herbergen. Beide hotelgebouwen zullen dan sluiten en onder de hamer of onderhands verkocht moeten worden voordat ze met een nieuwe eigenaar of met nieuwe eigenaren – als ze gesplitst worden – weer een nieuwe toekomst tegemoet gaan.

Kura Hulanda wordt hiermee het derde hotel dat in korte tijd sluit en bij opbod verkocht wordt: Veneto Holiday Beach (waarop touroperator Corendon intussen een bod heeft gedaan) en Howard Johnson/Emmazicht (de openbare verkoop staat voor medio volgende maand gepland) gingen Kura Hulanda voor. Allemaal in een straal van enkele vierkante kilometers in Otrobanda.

En het is het vierde hotel als Plaza Hotel in Punda wordt meegerekend. Het zegt volgens kenners vooral iets over het verouderde businessmodel dat wordt gehanteerd, want het aantal verblijfstoeristen op Curaçao groeit wel en er zijn diverse andere resorts en bungalowparken die juist bloeien als nooit tevoren.

Over het algemeen is bij hotels die de deuren moeten sluiten sprake van achterstallig onderhoud, waardoor de kwaliteit bij sommige achteruit is gegaan. Ook is aansluiting bij grote tourorganisaties van belang voor een constante stroom aan gasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten