woensdag 12 september 2018

VIDS-voorzitter Jubithana begrijpt beschuldigingen van kapitein Lesley Artist, Redi Doti, niet

Jubithana: 'Ik snap hem niet, ik weet niet wat hij hiermee bereiken wil'

Artist is onbehoorlijke bestuur van Jubithana zat


'Ik behartig de belangen van de inheemsen. Ik weet niet waarover Artist het heeft. Hij zal wel zijn redenen hebben, maar de VIDS gaat de goede richting op', zegt Theo Jubithana, voorzitter van de Vereniging Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) dinsdag 11 september 2018 in de Ware Tijd, in reactie op beschuldigingen van kapitein Lesley Artist van het dorp Redi Doti. 

Hij is vorige week, samen met de dorpshoofden Angelique Palmtak van Grankreek en Charles Comvalius van Columbia, uit de organisatie gestapt, omdat ze het onbehoorlijke bestuur van Jubithana zat zijn. Volgens de dissidenten is het al lange tijd onduidelijk welke richting de organisatie opgaat en is er sinds vorig jaar geen contact met bepaalde leden opgenomen.

Jubithana kan zich niet voorstellen, dat de drie leden ervoor hebben gekozen om deze stap te nemen en het wereldkundig te maken. Hij had verwacht dat eerst contact met hem zou worden opgenomen om over de ontevredenheid te praten. De VIDS-voorzitter ontkent niet, dat er sinds vorig jaar geen contact met die leden is gemaakt.

'Men kon de problemen intern bespreken als ze het niet eens waren met de gang van zaken. Ik heb bijna geen zin om hierop in te gaan. Ik heb alles vernomen van de media, maar er is helemaal geen sprake van miscommunicatie.'

Jubithana vermoedt dat Artist ervoor heeft gekozen om een persconferentie te beleggen om aandacht in de media te krijgen om de gemeenschap te misleiden. Hij houdt als voorzitter de eer aan zichzelf en wil niet teveel woorden vuil maken aan de uitspraken van Artist. 'Het moment dat je VIDS-voorzitter af bent zou je het beter moeten weten. Hij had zijn rol als voorzitter dan nooit begrepen. Ik snap hem niet. Ik weet niet wat hij hiermee bereiken wil.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten