woensdag 12 september 2018

Is van seksueel misbruik verdachte geestelijke Meye nu wel of niet naar Israël??

Deze foto verscheen deze week op Facebook
Ministerie ontkent dat Meye is afgereisd naar Israël....


De in opspraak geraakte geestelijke Steve Meye is deze week naar Israël vertrokken voor het aanbieden van zijn geloofsbrieven als niet-residerend ambassadeur van Suriname in Israël. NDP-fractieleider André Misiekaba bevestigt vandaag, woensdag 12 september 2018, op de nieuwswebsite Suriname Herald het vertrek van Meye. 

Hij geeft aan, dat het vertrek van de Meye naar Israël lang geleden is gepland. De benoeming was reeds voordat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik van een vrouw.

Suriname heeft een goede relatie met Israël, aldus Misiekaba. Er worden door Israël projecten uitgevoerd in Suriname zoals het opzetten van studentenflats.

De regering-Bouterse is diplomatieke banden aangegaan met Israël op het gebied van technologie, woningbouw en agrarische ontwikkeling. Suriname wil de diplomatieke banden met Israël verder versterken.

Meye zou via Guyana en Miami naar Israël zijn gereisd. Hij zou eerst via Nederland naar Israël reizen, maar heeft hier waarschijnlijk van afgezien toen de Ware Tijd het bericht publiceerde waarin Meye van seksueel misbruik werd beschuldigd. Meye is al benoemd als niet-residerend ambassadeur in Israël, maar moet nog worden beëdigd.

Waarom juist Meye is verkozen als niet-residerend ambassadeur voor Israël is een raadsel. Hij zou stage lopen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken....

Meye wordt door een jonge vrouw in België beschuldigd van seksueel misbruik. De vrouw heeft tegenover de politie verklaard, dat Meye haar op 28 april 2017 heeft verkracht in een Van der Valk Hotel in Amsterdam. Zij deed op 14 september 2017 aangifte bij de politie in het Belgische Noorderkempen.
Ook heeft de vrouw aangifte gedaan bij de politie in Breda. Aangezien het vermeende misdrijf in Amsterdam gepleegd zou zijn, zal de zaak worden overgedragen aan de Amsterdamse politie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken deelt echter later op de dag mee, dat Steve Meye niet meer is afgereisd naar Israël om zijn geloofsbrieven aan te bieden. 

Het ministerie heeft Steve Meye geadviseerd niet meer af te reizen, hetgeen ook door hem is opgevolgd, wordt benadrukt. Berichten over dat Meye toch is vertrokken naar Israël, zijn volkomen onjuist, benadrukt Buitenlandse Zaken via het Nationaal Informatie Instituut. Dit zou betekenen, dat André Misiekaba onwaarheid heeft gesproken tegenover Suriname Herald...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten