donderdag 6 september 2018

Directeur van Scarlet (Curaçao) persoonlijk aansprakelijk gesteld voor schuld aan Digicel van ruim 1,5 miljoen gulden

'Directeur deed periode juni 2015 - 20 januari 2017 betalingstoezeggingen die nooit zijn nagekomen'


De directeur van Scarlet, de in Nederland geboren Paul Gelderloos (65), is onlangs door de civiel rechter in eerste aanleg persoonlijk aansprakelijk gesteld voor een schuld aan Digicel van ruim 1,5 miljoen (1.552.017,60) gulden. Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 6 september 2018.

Digicel verweet de directeur een onrechtmatige daad te hebben gepleegd en stelde hem persoonlijk aansprakelijk voor het lange tijd doen van betalingstoezeggingen die niet werden nagekomen. Er zou door de directeur dat Scarlet een financiering zijn aangetrokken waarmee de schuld aan Digicel zou kunnen worden afgelost.

'Die financiering is er echter nooit van gekomen. Intussen bleef Digicel haar diensten verlenen', aldus de uitleg in het vonnis waarin eerst is stilgestaan bij de vraag of de directeur wel persoonlijk aansprakelijk kan worden gesteld.

Zich baserend op jurisprudentie stelt het gerecht: 'Het gaat om de vraag of de directeur wist of redelijkerwijze behoorde te weten dat Scarlet niet aan haar betalingsverplichtingen jegens Digicel kon voldoen.' Vervolgens concludeert de rechter: 'In de kern gaat het erom, dat de directeur in de periode juni 2015 tot 20 januari 2017 telkens betalingstoezeggingen heeft gedaan die nooit zijn nagekomen. Volgens zijn verweer heeft hij vertrouwd op financieringstoezeggingen van een private partij.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten