donderdag 6 september 2018

ALS en BvL pakken strijdbijl weer op met ultimatum aan de regering

Leerkrachten eisen door regering afgenomen permanente educatietoelage terug

- 'Minister Ferrier heeft geen beschaving en dat gaan we echt niet accepteren'
-  ' Zij maakt zich helemaal niet druk als het gaat om zaken de leerkracht rakende'


De besturen van de ALS (Alliantie van Leerkrachten in Suriname) en BvL (Bond van Leraren) hebben de regering een ultimatum tot 24 september gesteld om invulling te geven aan de eisen van de leerkrachten. In een memo aan de leden zeggen de ALS en BvL, dat de minister zich weer niet heeft gehouden aan gemaakte afspraken. 

'De regering heeft op een onrechtmatige wijze de permanente educatietoelage van de werkers afgepakt en nu eisen de leerkrachten dat ze deze voorziening terugkrijgen.'

Voorzitter Wilgo Valies van ALS en BvL zegt, dat zijn bestuur op 20 augustus over een voorstel zou praten met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier. 'Maar, de minister zwijgt ondanks brieven onzerzijds. Ze heeft geen beschaving en dat gaan we echt niet accepteren', zegt Valies vandaag, donderdag 6 september 2018, op Starnieuws.

Hij legt uit, dat na het eerste onderhoud op 20 juli er was afgesproken, dat ze op 20 augustus weer zouden praten over onder andere een voorstel hoe de betaling van de twk (terugwerkende kracht) van de herwaardering aan de leerkrachten zou moeten plaatsvinden. 'Maar, ze heeft niets van zich laten horen ondanks een herinneringsbrief van mij op 15 augustus. Zij maakt zich helemaal niet druk als het gaat om zaken de leerkracht rakende.'

Op maandag 3 september heeft minister weer een brief ontvangen, waarin de besturen van de ALS en de BvL hun ongenoegen hierover kenbaar maken. In de brief zijn de eisen expliciet aangegeven: uitbetaling van de twk en loonsverhoging van 25%.

Valies merkt op, dat de regering onlangs een overeenkomst heeft gesloten met de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) waarin is bepaald dat de koopkrachtversterking in de bezoldiging zal worden opgenomen en dat de bezoldiging ook zal worden verhoogd met 25%. Deze overeenkomst zal gelden voor alle landsdienaren met ingang van 1 januari 2017.

'Gegeven het gelijkheidsbeginsel moeten ook de leerkrachten in aanmerking komen voor de loonsverhoging van 25%', stelt Valies.

De leden van de organisaties zijn opgeroepen voor een vergadering op 24 september in theater Unique.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten