donderdag 6 september 2018

Belfort (ABOP) zit met veel vragen over ontwikkelingen bij SLM

'Is SLM kapot door vele gratis vluchten van president om met zijn vrienden op vakantie te gaan?'


ABOP-parlementariër Edward Belfort is bezorgd over de ontwikkelingen bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Zoals bekend heeft de SLM recent besloten om Residence Inn Paramaribo te sluiten, om het verlies dat de moedermaatschappij lijdt te compenseren. Volgens de politicus doen geluiden de ronde, dat het luchtvaartbedrijf van plan is om meerdere afdelingen af te stoten. 

'We willen weten wat er gaande is bij de SLM. Is er mismanagement daar geweest? Zijn de middelen daar verkwanseld? Is de SLM kapot door de vele gratis vluchten die de president met die kist heeft ondernomen om met zijn vrienden op vakantie te gaan? Hoe komt het dat Residence Inn Paramaribo verkocht wordt? Wie is de koper? Ik heb begrepen dat het verkocht is aan een vermogend persoon dichtbij de president. De autoriteiten moeten daarom zo snel als mogelijk uitleg hierover geven', zegt Belfort woensdag 5 september 2018 in het Dagblad Suriname.

De parlementariër voert aan, dat vooral de sluiting van het hotel te Paramaribo een klap is in het gezicht van de toerismesector en de personeelsleden aldaar. Hij vraagt zich af hoe Residence Inn geen winst heeft kunnen boeken, terwijl veel duurdere hotels in dezelfde omgeving wel vooruitgang boeken.

Hoewel de directie van het bedrijf aangeeft, dat de personeelsleden van Residence Inn Paramaribo de afkoopregeling hebben geaccepteerd, betekent het volgens de ABOP’er nog steeds, dat een groep werkers brodeloos zijn gemaakt. Belfort benadrukt vernomen, te hebben dat personeelsleden overhoop zitten met de besluiten die worden genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten