donderdag 6 september 2018

Breeveld (DOE) roept regering op zo spoedig mogelijk te zorgen voor oplossing brandstoflevering binnenland

Levering van brandstof voor dieselmotoren al drie maanden niet gebeurd


De dorpen langs de Boven Surinamerivier moeten het zonder stroom doen, omdat de levering van brandstof voor de dieselmotoren al drie maanden niet is gebeurd. Bewoners in deze gebieden voelen zich opnieuw in de steek gelaten en laten een noodkreet horen. 

Het niet permanent kunnen beschikken over stroom - vaker maandenlang - is niet in het belang van de ontwikkeling van deze gebieden, zegt Assembleelid Carl Breeveld (DOE), aldus Starnieuws donderdag 6 september 2018.

Breeveld is op de hoogte gesteld van de situatie, maar ook Assembleeleden, woonachtig in het gebied, bevestigen de problematiek.

Dit ongemak is dezer dagen extra voelbaar rond de rouwplechtigheden bij het heengaan van hoofdkapitein Apalo Kodemoesoe van Goejaba en kapitein Antonius Lienga van Gingiston.

Breeveld roept de regering op zo spoedig mogelijk te zorgen voor een oplossing. 'Ook bewoners uit dit gebied zijn Surinamers en willen terecht duurzame energievoorziening.'

Het blijkt dat ook dorpen in het Matawai- en Tapanahonigebied de dupe zijn van deze situatie. Bestuursopzichters alsook leden van het traditioneel gezag vragen dringend aandacht voor deze  toestand. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen is verantwoordelijk voor de maandelijkse levering van diesel, maar blijft, ondanks aandringen van de gedupeerden, in gebreke. Leveranciers die benaderd worden geven aan niet bereid zijn te leveren, tenzij de overheid vooruit betaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten