woensdag 1 augustus 2018

Waarnemend supervisor aannemer in haven Curaçao zet drie illegale Venezolanen in

'De bewuste persoon heeft flink ervan langs gekregen'


Door een inschattingsfout van een werknemer die voor een supervisor waarnam, kon het gebeuren dat drie illegale Venezolanen vorige week in de haven aan de slag gingen en op vrijdag door de politie zijn aangehouden. Dat geeft aannemer Miles Maynard van Miles Trucking & Heavy Equipment Services nv ruiterlijk toe, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 1 augustus 2018.

Het trio is aan de Immigratiedienst overgedragen in afwachting van uitzetting.

'Ik werk al achttien jaar in de haven en altijd met lokale arbeidskrachten. Vorige week vrijdag zat ik in Colombia, de supervisor die met vakantie was, zat in de Dominicaanse Republiek. Wij hadden via ETSubcom een klus voor communicatiekabels in het Caribisch gebied. Die opdracht moest snel worden opgeleverd. In die setting heeft de man die voor de supervisor waarnam een grote fout gemaakt. De persoon heeft zonder overleg met mij of de supervisor besloten om extra krachten in te zetten. Hij heeft daarbij op eigen initiatief gekozen om illegale Venezolanen in te zetten. Dat is een kwalijke zaak. Wat deze persoon heeft gedaan is verkeerd, dat geef ik meteen toe', aldus Maynard.

'De bewuste persoon heeft flink ervan langs gekregen. Niet alleen van mij, maar ook van het Amerikaanse bedrijf waar wij voor werken. Natuurlijk wil ik dat de haven zo veilig mogelijk is en dat de regels worden nageleefd. Als naar aanleiding van dit incident de controle in de haven opgevoerd moet worden, is dat voor mij geen enkel probleem. Stel dat alle werknemers in het kader van de controle en veiligheid voortaan via één ingang bij de haven naar binnen moeten, dan is dat oké voor ons.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten