woensdag 1 augustus 2018

Justitie Curaçao wil 1 miljoen euro van oud-premier Gerrit Schotte

Schotte zou onder andere geld hebben ontvangen van gokbaas Francesco Corallo


Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao eist 1 miljoen euro van Gerrit Schotte, die van 2010 tot 2012 premier op het eiland was. Schotte werd vorig jaar juli in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel voor ambtelijke omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. 

Justitie wil dat Schotte’s vriendin Cicely van der Dijs 100.000 betaalt aan de Staat. Volgens het OM heeft het stel het geld tijdens de regeringsperiode van Schotte onrechtmatig verkregen. Zo zou er illegaal zo’n 800.000 dollar zijn gestort op bankrekeningen van Schotte in Zwitserland en de Marshall eilanden.

Woensdag 1 augustus 2018, donderdag en mogelijk vrijdag dient een rechtszaak tegen het paar.

Schotte, gedurende twee jaar premier namens zijn partij MFK, de Movementu Futuro Korsou (Beweging voor de Toekomst van Curaçao), zou onder andere geld hebben ontvangen van gokbaas Francesco Corallo (1960). Deze Corallo zou gelieerd zijn aan de maffia.
In ruil voor steekpenningen zou Corallo van Schotte zeggenschap hebben gekregen over de samenstelling van de ministersploeg en mocht hij zijn eigen mensen op belangrijke posities plaatsen.

Van der Dijs werd vorig jaar veroordeeld tot 15 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk, onder meer voor witwassen. Zij werd vrijgesproken van valsheid in geschrifte. Het stel is in cassatie gegaan tegen de uitspraak van het Hof en zit daarom nog niet achter de tralies.

(Suriname Mirror/AD/Crimesite.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten