woensdag 1 augustus 2018

Strei! officieel nog steeds geen politieke partij

Autoriteiten zouden proceduregang om formeel politieke partij te worden 'bewust vertragen'

Bestuurslid Samuel Jabini is lange wachten zat en trekt zich terug


De politieke organisatie Strei! kan zich officieel nog geen politieke partij noemen. Het proces daartoe is, buiten omstandigheden van de organisatie om, nog gaande. Het wachten een beetje beu, heeft Samuel Jabini, een van de bestuursleden, besloten om zich terug te trekken. Hij zegt vandaag, woensdag 1 augustus 2018, in de Ware Tijd, dat dit met een stukje integriteit te maken heeft.

Jabini kon moeilijk lopen met de gedachte dat de organisatie formeel nog geen partij is, terwijl hij bruist van energie om zich in het veld te bewegen in aanloop naar de verkiezingen. 'Als je jezelf profileert als te zijn een politieke partij, gaat men ervan uit dat alles al ready to go is, terwijl niet alles in orde is om je die legale backing te geven als politieke partij te opereren.'

Hij hield er rekening mee dat andere, wel bestaande, partijen dat zouden kunnen aangrijpen om potentiële aanhangers te ontmoedigen. Hij benadrukt evenwel, dat hij geenszins ontmoedigd is geraakt en evenmin heeft opgegeven. Hij is 'in zekere zin' wel ongeduldig geraakt, vanwege het lange proces. Zelf ziet hij dit als tegenwerking van de verantwoordelijke autoriteiten, omdat andere politieke partijen die recent en in het verleden zijn opgericht, dat wel vlot hebben doorstaan. Waarom het bij Strei! zo lang duurt, vindt hij opmerkelijk. Hij vertelt dat stukken die reeds waren ingediend op een gegeven moment opnieuw ingediend moesten worden, omdat ze op mysterieuze waren verdwenen. Dat ervaart hij als 'bewuste vertraging'.

Het proces om de organisatie als partij af te kondigen in het Staatsblad duurt volgens de regelgeving niet meer dan vier maanden, maar Strei! is intussen al zes maanden wachtende.

Voorzitster Maisha Neus laat via haar Facebook-pagina ook haar teleurstelling hierover blijken. 'Wat voor zin heeft het om mensen een boodschap van hoop in te blazen als de fundering er niet eens is?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten