woensdag 1 augustus 2018

MAS-directeur Amafo gekozen tot voorzitter Caribbean Port State Control Committee (CPSCC)

MAS: 'Suriname is weer op de maritieme kaart geplaatst met deze mijlpaal'

(Bron foto: CMOU)
  
Met de verkiezing van de directeur van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), Michel Amafo, tot voorzitter van de Caribbean Port State Control Committee (CPSCC), is Suriname weer op de maritieme kaart geplaatst, zo laat de MAS vandaag, woensdag 1 augustus 2018, weten.

De CPSCC is het uitvoeringsorgaan van Caribbean Memorandum of Understanding on Port State Control (CMOU). Door het voorzitterschap kan Suriname zich verder op het regionale front profileren. Het voorzitterschap kan ook een bijdrage leveren aan het realiseren van de verschillenden regionale ambities van de MAS zoals het aanbieden van diensten aan de regio en het opzetten van een politiek forum voor maritieme aangelegenheden binnen Caricom.

Taakstellingen CMOU-voorzitter
➢ Het leiden van de jaarlijkse Caribbean Port State Control Committee (CPSCC) vergaderingen;
➢ het bevorderen van (technische) samenwerking en training in de regio inzake PSC (havenstaatcontrole);
➢ het coördineren van de hoofdactiviteiten van de CMOU;
➢ het stimuleren van Maritieme Administraties in de regio om hun PSC-activiteiten te tillen naar hogere niveaus en hen aanmoedigen om hun PSC capaciteit te versterken.

Achtergrond 
De CMOU is het samenwerkingsverband van Caraïbische staten op het gebied van Port State Control (PSC) dat op 9 februari 1996 tot stand is gekomen. De staten worden hierin vertegenwoordigd door hun Maritieme Administratie. Het doel van de CMOU is het weren van sub standaard schepen uit het Caraïbisch gebied.
De MAS is op 27 juni 2003 toegetreden tot de CMOU en participeert actief binnen de organisatie.

De verkiezing was overigens op 29 juni op de Grant Cayman Islands. De voorzitter is gekozen voor een ambtstermijn van drie jaar. De vicevoorzitter is Joel Walton van Cayman Islands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten