woensdag 1 augustus 2018

Ambassadeurs van Zambia en Guatemala overhandigen hun geloofsbrieven aan president Bouterse

(Bron foto: NII)
Voor het eerst heeft Guatemala een ambassadeur in Suriname

Met Zambia heeft Suriname al zeven jaar een vriendschapsband


De ambassadeurs van Zambia, Alfreda Chilekwa Kansembe Mwamba, en Guatemala, Mario Estuardo Torres Townson, hebben gisteren, dinsdag 31 juli 2018, in het presidentieel paleis hun geloofsbrieven aan president Desi Bouterse overhandigd, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Minister Yldiz Pollack-Bheigle van Buitenlandse Zaken, die ook aanwezig was, gaf aan dat met Zambia gekeken wordt naar de diversificatie van de economie. Deze bevriende natie staat bekend om de koper industrie. Suriname heeft weinig kennis hierover en kan dus  profiteren van de competentie en ervaring van Zambia. Met het Afrikaanse land heeft Suriname al zeven jaar een vriendschapsband. Ambassadeur Mwamba heeft als standplaats Brasilia. De diplomate beschreef de relatie met ons land als zeer hartelijk. De beide landen hebben volgens haar veel overeenkomsten en zijn er mogelijkheden om verder te werken op het gebied van toerisme, mijnbouw en de agrarische sector.

Ten aanzien van Guatemala stelde de bewindsvrouwe, dat het de eerste keer is dat een ambassadeur uit dat land hier te lande wordt geaccrediteerd. Maar, er is al enige handel tussen Suriname en Guatemala.

De minister stelde dat ook gekeken wordt naar mogelijkheden op het gebied van toerisme en andere mogelijkheden op het gebied van de diplomatie. Ambassadeur Townson, gevestigd op Trinidad & Tobago, ziet ook graag dat de handel tussen Suriname en Guatemala verbeterd wordt. Hij bracht ook de hartelijke groeten van president Jimmy Morales over aan de Surinaamse gemeenschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten